Gimnazijos mokiniai ir mokytojai keliauja į Graikiją su Erasmus projektu

Neseniai (2024 m. kovo 25-29 d.) Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos  mokinių ir mokytojų komanda dalyvavo Erasmus+ projekto „Climate Action starts from local level“ (CALL) mobilume Prevezoje, Graikijoje. Projekto tikslas – skatinti tarpkultūrinį bendradarbiavimą,  mokymąsi tarp skirtingų Europos šalių mokinių, skatinti mokinius ir mokytojus keisti savo elgesį, kad sumažintų savo neigiamą poveikį aplinkai.

Projekto mobilume  dalyvavo šešios šalys: Italija, Rumunija, Latvija, Turkija, Graikija ir Lietuva. 

Kelionės metu mokiniai turėjo galimybę susipažinti su Graikijos kultūra ir istorija, aplankyti senovinius miestus, tokius kaip Kassiopė, Nekromanteio, Parga, pasigrožėti Archerono upės pakrantėmis,  nuostabiu Jonijos jūros   kraštovaizdžiu. Amvrakikos įlankoje dalyviai susipažino su ypač svarbia vietos ekosistema, grožėjosi delfinais, jūrų vėžliais ir paukščiais jų natūralioje gyvenamojoje vietoje, sužinojo apie retas ir saugomas gyvūnų ryšis, gyvenančias šiame regione.   

Erasmus+ programa suteikė unikalią galimybę mokiniams ir mokytojams ne tik gilinti savo žinias, bet ir ugdyti vertybines nuostatas, susijusias su tvarumu ir aplinkosauga. Dalyvaudami įvairiose programoje siūlomose veiklose, projekto dalyviai galėjo praktiniu būdu tobulinti savo žinias ir įgūdžius. Aplinkai draugiškų valiklių gaminimo dirbtuvėse dalyviai sužino apie tradicinių valymo priemonių poveikį aplinkai, išmoko gaminti ekologiškus valiklius iš natūralių ingredientų, tokių kaip actas, citrinos rūgštis ir soda, suprato  tvaraus vartojimo principus ir jų svarbą aplinkosaugai. Natūralaus muilo ir kremo gamybos užsiėmimuose mokiniai ir mokytojai susipažino  su natūralaus  muilo ir kremo gamybos procesu naudojant natūralius aliejus ir sviestus.

Mobilumo savaitei Graikijoje einant į pabaigą veiklos vis dar vyko intensyviai. Nuo ankstaus ketvirtadienio ryto projekte dalyvaujantys mokytojai ir mokiniai miesto parke sodino alyvmedžius, taip prisidėdami prie ekologinės aplinkos kūrimo.  Organizuotos veiklos padėjo sustiprinti bendruomeniškumo jausmą bei atsakomybę už aplinką. Vėliau visi kartu aplankė Nikopolio muziejų, kuriame susipažino su miesto istorija, lankėsi antikiniame amfiteatre. Be šių projekto veiklų, Erasmus+ programos dalyviai tvarkė Prevezos paplūdimį, dalyvavo orientacinėse varžybose Prevezos miestelyje, sėjo iš savo šalių atsivežtų augalų sėklas.

Dalyvaudami įvairiose programoje siūlomose veiklose, Erasmus+ dalyviai ne tik įgijo  vertingų žinių ir įgūdžių, bet ir tapo aktyviais aplinkosaugos puoselėtojais.

Mokiniai taip pat turėjo galimybę tobulinti savo anglų kalbos įgūdžius bendraudami su bendraamžiais iš kitų Europos šalių. Projektas suteikė jiems ne tik nepamirštamų įspūdžių, bet ir vertingų žinių bei patirties.

Mokytojai taip pat džiaugėsi galėdami dalyvauti projekte ir tobulinti savo profesinius įgūdžius. Jie turėjo galimybę susipažinti su kitų šalių švietimo sistemomis ir metodais, taip pat užmegzti ryšius su kolegomis iš Europos.

ERASMUS+ programa suteikė puikią galimybę  tobulinti savo žinias ir įgūdžius tvarumo srityje, įgyti praktinės patirties, susipažinti su kitų šalių patirtimi ir gerąja praktika, o taip pat prisidėti prie švaresnės ir tvaresnės ateities kūrimo.  

Graikijoje Prevezos mieste įvykęs mobilumas , tai jau antrasis šio projekto mobilumas (pirmasis įvyko Rumunijoje). Visai netrukus, t.y. jau kitą savaitę įvyks trečiasis šio projekto mobilumas, šį kartą - Lietuvoje.

Tariame nuoširdų ačiū projekto koordinatoriams Graikijoje ir laukiame naujų susitikimų Lietuvoje.

 

Neįprasti kalėdinių žaisliukų gaminimo būdai iš pakartotinai

 panaudotų medžiagų ir kitos praktinės veiklos....

 

”Erasmus+” projekto ”CALL” nariai ne tik keliauja į svečias šalis, bet ir darbuojasi įvairiose kūrybinėse dirbtuvėse. Visą gruodžio mėnesį mokiniai gamino kalėdinius žaisliukus ir papuošimus,  kabino juos ant Kalėdinės eglutės, puošė kitas gimnazijos erdves ir visai neseniai dalyvavo viktorinoje: ”Ar pažįsti savo Žemę?”.

Visi mokiniai dalyvaujantys projekte entuziastingai prisidėjo prie žaislų gaminimo, pasitelkdami savo kūrybiškumą ir inovatyvias idėjas. Žaisliukai ir papuošalai buvo kuriami iš įvairių medžiagų, kurios lengvai  ir greitai galėjo atsidurti šiukšlių dėžėje. Seni laikraščiai, plastikinių butelių kamštukai, seni audiniai, medis, metalo atraižos ir netgi natūralios medžiagos tokios kaip riešutai ar šakos, tapo pagrindinėmis žaisliukų kūrimo žaliavomis. Darbuodamiesi jaunieji projekto dalyviai ne tik išmoko kaip kūrybiškai ir efektyviai panaudoti šias medžiagas, bet ir įgavo dar didesnį supratimą apie aplinkos saugojimo svarbą, taupymą, vartotojiškumo mažinimą, bei gamtos puoselėjimą.

Dar viena įtrauki ir įdomi veikla, kurioje dalyvavo projekto ”CALL” dalyviai- viktorina ”Earth from space with Samantha Cristoforetti". Mokiniai ieškojo atsakymų į klausimus apie klimato kaitą, miško svarbą, geografiją ir žinoma, gilino anglų kalbos įgudžius. Vėliau mokiniai žiurėjo dokumentinę medžiagą apie ekspediciją į Arktį, kurios metu sužinojo daug įdomių ir svarbių faktų apie šį regioną, kurie turės būti panaudoti sekančioje kūrybinėje užduotyje. 😊

PIRMASIS CALL PROJEKTO MOBILUMAS RUMUNIJOJE-JAŠI MIESTE. EKO RATAS: TVARUS IR PAKARTOTINAS MEDŽIAGŲ PANAUDOJIMAS

 

Pirmasis “ERASMUS+” projekto "Climate Actions starts from Local Level” mobilumas įvyko Jaši mieste, Rumunijoje.  Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos atstovai - mokiniai ir mokytojai - visą savaitę dalyvavo veiklose susijusiose su klimato kaitos mažinimo veiksmais. Pirmąją mobilumo dieną projekto dalyviai  pradėjo nuo ekskursijos po rumunų mokyklos erdves bei susipažinimo žaidimų sporto salėje. Vėliau visų šalių mokiniai pristatė pranešimus apie savo šalį bei mokyklą.  Po pietų vyresnieji mokiniai svečiams aprodė lankytinas Jaši miesto vietas, apsilankė miesto rotušėje, kur susitiko ir pabendravo su Jaši miesto meru.   

Įpusėjus CALL projekto mobilumui Jaši mieste, mokiniai praleido mokykloje: stebėjo eksperimentą apie CO2 dujų susidarymą, diskutavo apie kritinio mąstymo stoką šiuolaikiniame medijų pasaulyje, bei pristatė savo pranešimus apie vartotojiškumo naudą bei žalą. 

Trečiadienio rytą mokiniai pradėjo Anastasie Fatu botanikos sode.  Dalyvaudami grupinėse veiklose, gilinosi į veiksnius, darančius įtaką klimato atšilimo padarinių mažinimui. Po pietų visi aplankė Jaši miesto Technikos universitetą, kuris garsėja ypatingo grožio biblioteka. Senkančią dieną laukė dar smagesnė diena, nes projektų dalyvių laukė išvyka į Karpatų kalnus bei kitas įžymias Rumunijos vietas.

Išvykos metu mokiniai aplankė Vinatori-Neamt  vienuolyną bei bizonų zoologijos sodą. Po sočių pietų keliavo į įspūdingą fortą, nuo kurio atsivėrė nuostabūs Rumunijos vaizdai.

Paskutinę projekto dieną atėjo laikas atsisveikinti. Visi projekto dalyviai gavo dalyvio pažymėjimus, bei klausėsi nuostabios koncertinės programos, kurią dovanojo Rumunijos mokiniai. 

Netrukus vėl visi susitiksime kituose mobilumuose Graikijoje, o vėliau ir kitose šalyse. Labai lauksime svečių iš Rumunijos, Graikijos, Latvijos bei Italijos ir Lietuvoje - Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje. Nekantraujame taip pat svetingai priimti svečius, kaip mes buvome priimti Jaši mieste!



KODĖL ATSINAUJINANTIS ENERGIJOS ŠALTINIS- VĖJO ENERGIJA SVARBI, IR KAIP SUKONSTRUOTI VĖJO JĖGAINĘ?

 

Projektas “Climate action starts from local level” ne tik prasidėjo, bet jau ir įsibėgėjo. Projekto nariai, 7-8 klasių mokiniai, nuolat dalyvauja įvairiose praktinėse, patyriminėse veiklose tam kad sužinotų kas nulemia klimato kaitą, kas yra šiltnamio efektas, kodėl žmogaus veikla, tokia kaip degalų deginimas, miškų kirtimas, pramoninės veiklos ir kt., didina šiltnamio dujų koncentraciją atmosferoje taip sukeldamos intensyvesnį šiltnamio efektą ir prisidėdamos prie globalinio atšilimo, kokie yra alternatyvūs ir švarūs energijos šaltiniai ir kaip jie gali būti panaudojami visų mūsų gyvenime.

Lapkričio mėnesį vyko praktinės dirbtuvėlės, kurių metu projekto dalyviai drauge su mokytoju M. Mikulėnu mėgino išsiaiškinti kas yra vėjo energija, kaip ji gali būti tvariai naudojama, kas yra vėjo turbina, koks yra jos veikimo principas, kokie yra vėjo energijos privalumai ir trūkumai. Mokiniai konstravo vėjo jėgainės maketą, gilinosi į sudėtinių dalių subtilybes: kas yra rotorius, bokštas, kuo svarbios yra kitos techninės vėjo jėgainės specifikacijos.  Na ir sukonstravus vėjo jėgainę beliko ją tik išbandyti ir įsitikinti ar tikrai vėjo energija gali būti verčiama į elektros energiją. Eksperimentas pavyko! Šių praktinių užsiėmimų metu mokiniai ne tik įgijo žinių apie švarią energiją ir jos svarbą aplinkai, bet ir ugdė inžinerinius įskaitant konstravimo, matavimų atlikimo, modeliavimo įgūdžius, patobulino kūrybines, kritinio mąstymo kompetencijas.



ERASMUS+ KA220 “CALL” projektas prasidėjo, o su juo drauge ir įvairios veiklos skirtos mokiniams.....

Kaip žinia, nuo šių metų rugsėjo 1d. startavo dar vienas Europos Komisijos lėšomis finansuojamas Erasmus+ KA 220 projektas - “Climate Action starts from Local Level”, kurio akronimas yra CALL. Šis projektas tęsis du metus ir baigsis rugpjūčio 31d., 2025 metais. Projekte dalyvauja 7-8 klasių mokiniai kartu su partneriais iš Rumunijos, Graikijos, Latvijos, Turkijos ir Italijos.

Mokiniai nuo projekto pradžios jau spėjo sukurti tvarumo ženklelį, plakatą apie energijos taupymą bei projekto logotipą. Kurio gimnazisto kurtas logotipas taps nugalėtoju ir bus naudojamas viso projekto metu paaiškės visai netrukus, bet iš tiesų visai nesvarbu kas laimės, nes visų mokinių darbai buvo atlikti kūrybiškai ir originaliai.

Norint patekti į projektą mokiniai turėjo sudalyvauti atrankoje, kurios metu pretendentai pristatė savo kurtą tvarumo ženklelį, požiūrį į globalines problemas su kuriomis šiuo metu susiduria pasaulis, bei atsakė į mokytojų pateiktus klausimus kodėl nori dalyvauti projekte ir ko tikisi iš jo.

 O visai neseniai, mokiniai dalyvavo praktinėse dirbtuvėlėse - atliko eksperimentą, kurio hipotezė pasitvirtins tik po savaitės. Projekto dalyviai stebės šiltnamio efektą ir fiksuos duomenis kaip keičiasi temperatūra puodeliuose, kuriuose yra dirvožemis su mikroorganizmais. Mokiniai ne tik darbavosi praktiškai, bet ir sužinojo  kokios yra šiltnamio efektą sukeliančios dujos, kaip veikia pats mechanizmas, bei kas yra antropogeninis šiltnamio efektas. Nekantraujame sulaukti rezultatų ir tikime, kad jie įkvėps naujoms idėjoms ir darbams.:)

 



PASIDŽIAUKIME DAR VIENA GALIMYBE, DAR VIENU PROJEKTU

NAUJAS ERASMUS+ KA220 PROJEKTAS “CLIMATE ACTION STARTS FROM LOCAL LEVEL” (CALL) PRASIDEDA!!!!

 

Prezidento Valdo Adamkaus gimnazija gali didžiuotis gausa tarptautinių projektų, kurie mūsų gimnazijoje sėkmingai įgyvendinami nuo 2014 metų. Rodos, visai neseniai pasibaigė tarptautinis Erasmus + KA 122 “ES4SS” projektas, o štai nuo rugsėjo 1d. startuoja dar vienas Europos Komisijos lėšomis finansuojamas Erasmus+ KA 220 projektas - “Climate Action starts from Local Level”, kurio akronimas yra CALL. Šis projektas tęsis du metus ir baigsis rugpjūčio 31d., 2025 metais. Projekte dalyvauja 6-ios šalys: Turkija, Italija, Lietuva, Latvija, Graikija ir projekto koordinatoriai-mokykla iš Rumunijos.

Vienas iš pagindinių projekto tikslų yra ugdyti visos gimnazijos bendruomenės narių (mokytojų, mokinių, tėvelių, kito aptarnaujančio personalo) ekologinį raštingumą, sąmoningumą, taikant darnaus vystymosi švietimo principus, tobulinti gimnazijos narių bendrąsias kompetencijas. Ekologiškai raštingi žmonės gali priimti protingus sprendimus dėl produktų pirkimo, energijos naudojimo, maisto vartojimo ir daugelio kitų sričių. Tai gali padėti sumažinti neigiamą poveikį aplinkai ir skatinti tvarų vystymąsi, ko mes visi ir siekiame tam, kad išsaugot mūsų planetos žaliąjį rūbą ir įgyvendinti 17-ą darnaus vystymosi tikslų, kurie buvo paskelbti Jungtinių tautų organizacijos dar 2015 metais.

Viso projekto metu mokiniai ne tik atlikinės įvairias užduotis, susijusias su projekto tema, dalyvaus dirbtuvėse, bendraus su partnerių šalių bendraamžiais nuotoliniuose susitikimuose, bet ir turės galimybę aplankyti kitas šalis, pažinti jų kultūrą, papročius, tradicijas bei susirasti naujų draugų.

Palinkėkime mūsų 7-ų klasių gimnazistams didelės sėkmės, daug įsimintinų akimirkų, naudingų patirčių ir didelio žinių bagažo, kurį tikim, mokiniai įgys viso projekto metu.

 

Gimnazijos Naujienos
Išdalinti “Erasmus+” ir “Nordplus” projektų „Kokybės konkurso 2023“ apdovanojimai
Išdalinti “Erasmus+” ir “Nordplus” projektų „Kokybės konkurso 2023“ apdovanojimai
Šiandien vyks Kauno miesto  ,,Gimnazijų lygos
Šiandien vyks Kauno miesto ,,Gimnazijų lygos" atrojo etapo rungtynės. Mūsų krepšininkai - tarp lyderių. Palaikykime!
Gimnazijos atstovės SEB ambasadorių programoje
Gimnazijos atstovės SEB ambasadorių programoje
Šią savaitę gimnazijoje nuvilnijo PYRAGŲ diena. Nusidriekė stalų eilės, gausiai nuklotos visokiausių gardumynų, skanumynų, kuriuos kepė, pirko, ragavo visi nuo mažiausių iki didžiausių gimnazijos bendruomenės narių
Šią savaitę gimnazijoje nuvilnijo PYRAGŲ diena. Nusidriekė stalų eilės, gausiai nuklotos visokiausių gardumynų, skanumynų, kuriuos kepė, pirko, ragavo visi nuo mažiausių iki didžiausių gimnazijos bendruomenės narių
Būrelis 10a klasės mokinių įkūrė mokinių mokomają bendrovę
Būrelis 10a klasės mokinių įkūrė mokinių mokomają bendrovę "Lietuvos pievų turtai". Su savo pagaminta produkcija dešimtokai dalyvauja parodoje "Moters pasaulis"
Džiaugiamės laimėtu „AUKSU“ Mūsų gimnazija aukštai įvertinta už 2022-2023 mokslo metais įgyvendintą Darnaus vystymosi įgūdžių programą „DARNI MOKYKLA“
Džiaugiamės laimėtu „AUKSU“ Mūsų gimnazija aukštai įvertinta už 2022-2023 mokslo metais įgyvendintą Darnaus vystymosi įgūdžių programą „DARNI MOKYKLA“
Lapkričio 8 dieną trečiadienį 8d klasės mokiniai kartu su anglų kalbos mokytoja Alina Živatkauskiene lankėsi Kauno kultūros centre „Girstutis“ ir stebėjo spektaklį jaunimui „PYGMALION“ (anglų k.)
Lapkričio 8 dieną trečiadienį 8d klasės mokiniai kartu su anglų kalbos mokytoja Alina Živatkauskiene lankėsi Kauno kultūros centre „Girstutis“ ir stebėjo spektaklį jaunimui „PYGMALION“ (anglų k.)
Sporto naujienos Lapkričio 9d. Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje vyko Kauno miesto žaidynių kvadrato I etapo pogrupio varžybos. Mūsų 5-6 klasių berniukų komanda iškovojo II vietą
Sporto naujienos Lapkričio 9d. Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje vyko Kauno miesto žaidynių kvadrato I etapo pogrupio varžybos. Mūsų 5-6 klasių berniukų komanda iškovojo II vietą
Šiandien, lapkričio 3-iąją Jo Ekscelencija Prezidentas Valdas Adamkus sutinka savo 97-ąjį  gimtadienį. Šiltus mokinių sveikinimus šios gražios sukakties proga šiandien Gerbiamam Prezidentui perdavė  mūsų gimnazijos atstovai
Šiandien, lapkričio 3-iąją Jo Ekscelencija Prezidentas Valdas Adamkus sutinka savo 97-ąjį gimtadienį. Šiltus mokinių sveikinimus šios gražios sukakties proga šiandien Gerbiamam Prezidentui perdavė mūsų gimnazijos atstovai
Prieš gerą savaitę gimnazijos erdves puošę moliūgai iškeliavo į mišką. Oranžines gėrybes medžiotojai
Prieš gerą savaitę gimnazijos erdves puošę moliūgai iškeliavo į mišką. Oranžines gėrybes medžiotojai "perdavė" miško gyventojams.
Kiekvienas žmogus yra didis menininkas, tik tas menas pasireiškia įvairiomis raiškos priemonėmis bei formomis
Kiekvienas žmogus yra didis menininkas, tik tas menas pasireiškia įvairiomis raiškos priemonėmis bei formomis
Spalio 24 dieną 6c ir 7d klasių mokiniai su auklėtojomis keliavo į Šiaulius susipažinti su šio krašto istorine praeitimi, dabartimi, lankytinomis vietomis ir dalyvauti edukacinėse programose
Spalio 24 dieną 6c ir 7d klasių mokiniai su auklėtojomis keliavo į Šiaulius susipažinti su šio krašto istorine praeitimi, dabartimi, lankytinomis vietomis ir dalyvauti edukacinėse programose

 

2023 m. spalio 26 d. jau septynioliktąjį kartą Švietimo mainų paramos fondo organizuotame  renginyje išdalinti “Kokybės konkurso 2023” apdovanojimai, įvertinant kokybiškiausius „Erasmus+“ ir „Nordplus“ projektus įgyvendinusias institucijas ir kitų veiklų dalyvius bei partnerius. Projektai, kurie skatina įtrauktį, ekologinį mąstymą, ugdo skaitmeninius įgūdžius, buvo įvertinti ir apdovanoti Švietimo mainų paramos fondo iškilmingame Kokybės konkurso apdovanojimų renginyje. Džiaugiamės, kad mūsų gimnazija buvo pastebėta, įvertinta ir nominuota “Didžiausio proveržio” nominacijai už sėkmingai įgyvendintą projektą “Environmental Sustainability for Sustainable Schools (ES4SS)”. Tikimės, kad šis įvertinimas skatins ir toliau siekti puikių rezultatų, tobulėti ir dalyvauti įvairiuose tarptautiniuose projektuose.

  Susirinkusius svečius pasveikino Švietimo mainų paramos fondo direktorė Daiva Šutinytė, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos viceministrė, atsakinga už profesinį mokymą ir suaugusiųjų švietimą, Agnė Kudarauskienė ir viceministras, atsakingas už studijas, mokslą ir technologijas, Justas Nugaras bei Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Marius Vaščega. Visi nominantai ir laimėtojai buvo apdovanoti sertifikatais bei atminimo suvenyrais.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šiandien vyks Kauno miesto ,,Gimnazijų lygos" atrojo etapo rungtynės. Mūsų krepšininkai - tarp lyderių. Palaikykime!

 

Gimnazijos atstovės SEB ambasadorių programoje
Lapkričio 10 d. Vilniuje įvyko SEB ambasadorių programos moksleiviams atidarymas. Džiaugiamės, kad tapti ambasadorėmis pakviestos ir dvi mūsų gimnazijos mokinės: 9a klasės gimnazistė Salomė Kustaitė ir 11b klasės mokinė Viktorija Gecevičiūtė. Mokinėms didelį įspūdį paliko SEB būstinės Vilniuje interjeras, renginio atmosfera. Renginyje mokinės susipažino su paskirtu mentoriumi, kuris padės gilintis į finansinio raštingumo temas, sėkmingai dalyvauti mokymuose ir skatins įgytomis žiniomis dalytis su bendraamžiais. Linkime merginoms sėkmės!
Mokytoja J. Čėsnienė
 
 
 
 

 

Šią savaitę gimnazijoje nuvilnijo PYRAGŲ diena. Nusidriekė stalų eilės, gausiai nuklotos visokiausių gardumynų, skanumynų, kuriuos kepė, pirko, ragavo visi nuo mažiausių iki didžiausių gimnazijos bendruomenės narių. Gerumo banga iškilo aukštai – suaukota net 2473,32 eurų! Nuoširdžiai DĖKOJAME visiems, kurie taip šauniai prisidėjo prie kasmetinės „Išsipildymo akcijos“.
Nuotraukose akimirkos iš PYRAGŲ dienos
Organizatoriai Vilmantė Kudirkienė ir Kęstutis Valionis
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Būrelis 10a klasės mokinių įkūrė mokinių mokomają bendrovę "Lietuvos pievų turtai". Su savo pagaminta produkcija dešimtokai dalyvauja parodoje "Moters pasaulis", ugdo verslumo įgūdžius. Mūsų gimnazistų stendas įsikūrė 3 aukšte. Kviečiame aplankyti ir palaikyti jaunuosius verslininkus.
Mokytoja Jolanta Čėsnienė
 
 

 

Džiaugiamės laimėtu „AUKSU“
Mūsų gimnazija aukštai įvertinta už 2022-2023 mokslo metais įgyvendintą Darnaus vystymosi įgūdžių programą „DARNI MOKYKLA“. Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijai įteiktas auksinis diplomas! Šis reikšmingas apdovanojimas gimnazijai skiriamas jau antri metai iš eilės.
Didžiuojamės visos gimnazijos bendruomenės įvertinimu ir džiaugiamės įteikta padėka už tai, kad nuosekliai, sumaniai ir kūrybiškai į visas veiklos ugdymo sritis integruojami darnaus vystymosi tikslai.

 

Lapkričio 8 dieną trečiadienį 8d klasės mokiniai kartu su anglų kalbos mokytoja Alina Živatkauskiene lankėsi Kauno kultūros centre „Girstutis“ ir stebėjo spektaklį jaunimui „PYGMALION“ (anglų k.). American Drama Group Europe atvyko su šiltu ir juokingu muzikiniu spektakliu „Pygmalion“ (geriau žinomu dėl adaptuoto filmo versijos „Mano puikioji ledi“) į Lietuvą ! Šis spektaklis labai tinka mokiniams nuo 14 metų ir studentams. Pjesė „Pigmalionas“ yra anglų (ir airių) draminės literatūros šedevras. Dramaturgas Bernardas Šo tyrinėja sudėtingas gyvenimo temas pasitelkdamas humorą ir nuoširdumą. Profesorius Higinsas nemėgsta moterų, yra bukas tiesos ieškotojas veidmainystės bei aukštuomenės snobiškumo pasaulyje. Jo pastangos pakeisti vargingą gėlių pardavėją Elizą aristokrate baigiasi dvejopai – triumfu ir asmenine nelaime. Eliza pralenkia net patį mokytoją, kai supranta ne vien visuomenės, bet ir moters vaidmenį visuomenėje.
Po šimto metų, kai B. Šo parašė „Pigmalioną“, pasaulis pasikeitė, nes mūsų moralinės vertybės skiriasi. Pjesė ne vien tik sąmojingai atspindi šį virsmą, bet buvo ir to virsmo dalis. Ne veltui tai lieka vienas iš populiariausių draminių kūrinių nuo V. Šekspyro laikų.
 

 

Sporto naujienos
Lapkričio 9d. Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje vyko Kauno miesto žaidynių kvadrato I etapo pogrupio varžybos. Mūsų 5-6 klasių berniukų komanda iškovojo II vietą. Sveikinimai!!!
Mokytojai
Modestas Bižys
Natalija Tamošiūnienė
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Šiandien, lapkričio 3-iąją Jo Ekscelencija Prezidentas Valdas Adamkus sutinka savo 97-ąjį  gimtadienį. Šiltus mokinių sveikinimus šios gražios sukakties proga šiandien Gerbiamam Prezidentui perdavė  mūsų gimnazijos atstovai – mokiniai ir mokytojai, su  meile ir nuoširdumu sveikindami   Gerbiamą Prezidentą ir linkėdami tvirtos sveikatos, kūrybinių minčių  ir ilgų gyvenimo metų.  

Šviesios Jo Ekscelencijos Valdo Adamkaus mintys, išmintingi patarimai  -   sektinas  asmeninis pavyzdys, kuris  skatina susimąstyti svarbiais klausimais ir jaunimą, ir suaugusiuosius.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prieš gerą savaitę gimnazijos erdves puošę moliūgai iškeliavo į mišką. Oranžines gėrybes medžiotojai "perdavė" miško gyventojams.
Vilmantė Kudirkienė
 
 
 

 

Kiekvienas žmogus yra didis menininkas, tik tas menas pasireiškia įvairiomis raiškos priemonėmis bei formomis. Vieni kuria šokdami, kiti dainuodami, konstruodami, lipdydami, vaidindami...Šį kartą 3b klasės mokiniai meną kūrė piešdami. Apsilankykite trečiokų darbų parodoje neišeidami iš namų. O kad nuotaika būtų dar puikesnė ir jūsų neliūdintų apsiniaukęs dangus – nepamirškite pasigaminti ir gardžios arbatos. Jei natiurmortai nesužavės (kuo labai sunku patikėti!), tai bent arbata sušildys.
Mokytoja Evelina Sakavičienė
 
 

 

Spalio 24 dieną 6c ir 7d klasių mokiniai su auklėtojomis keliavo į Šiaulius susipažinti su šio krašto istorine praeitimi, dabartimi, lankytinomis vietomis ir dalyvauti edukacinėse programose. Vaikai aplankė Dviračių muziejų, sužinojo apie dviračių raidą ir gamybą. Buvo tiek daug emocijų, kad 7d nuvertė vieną iš ekspozicijų. Lego dirbtuvėse mokiniai kūrė robotus ir dalyvavo įnirtingose robotų kovose ringe (rezultatų tikslinimui naudota VAR sistema). Vėliau visi buvo įtraukti į kultūrinio orientavimosi žaidimą mieste, o grįždami namo aplankė Kryžių kalną. Veiksmo buvo labai daug, kad auklėtiniai net nespėjo pavalgyti ir, aišku, pasiruošti rytojaus pamokoms.
Auklėtojos Leila ir Zita