Trumpi biografiniai faktai:

  • Gimė 1952 m.;
  • 1970 m. baigė Kauno XIV vidurinė mokyklą (vėliau - Kauno Julijanavos mokykla, dabar -  Kauno šv. Pranciškaus gimnazija);
  • Išsilavinimas - trenerė pedagogė (Lietuvos valstybinis kūno kultūros institutas, 1970 m.);
  • Vyras Algirdas Garkauskas - Kauno vaikų sporto mokyklos stalo teniso treneris;
  • Duktė Rūta  - stalo tenisininkė, Europos mergaičių, merginų, suaugusiųjų čempionė, Pasaulio jaunių ir studentų vicečempionė, Atlantos ir Sidnėjaus olimpiadų dalyvė;
  • Nuo 1969 m. SSRS sporto meistrė;
  • 1968 m. tapo SSRS Lietuvos komandos jaunių čempione;
  • 1969 m. iškovota II vieta SSRS jaunių varžybose;
  • 1971 m. tapo SSRS jaunimo čempione, II vietos laimėtoja poroje su sese Asta;
  • Nuo 1974 m. dirba trenere Kauno vaikų sporto mokykloje;

1999- 200 m. ,,Bangos“ sporto klubo trenerė.

1

 

          Lietuvos komandiniuose čempionatuose Romualda Giedraitytė - Garkauskienė keturis kartus tapo čempione. Lietuvos asmeniniuose čempionatuose vienetų varžybose tapo prizininke  1974 ir 1978 metais, o 1968 - 1978 metais dvejetų varžybose - čempione tris kartus ir prizininke septynis kartus. R. Giedraitytė - Garkauskienė  SSRS komandinėse pirmenybėse, žaisdama VLSD ,,Darbo rezervai‘ rinktinės sudėtyje iškovojo II vietą, 1974 m. tapo SSRS taurės laimėtoja.

          R. Giedraitytė - Garkauskienė  yra nusipelniusi Lietuvos trenerė, nuolatinė Lietuvos moterų komandos trenerė. Jos vadovaujama ,,Bangos“ moterų komanda septynis kartus iškovojo Lietuvos čempionių titulus. Nuo 1992 m. su Lietuvos moterų komanda R. Giedraitytė - Garkauskienė  dalyvavo visuose Europos čempionatuose, o nuo 1993 m. ir visuose Pasaulio čempionatuose. R. Giedraitytės - Garkauskienės auklėtinės Rūta Garkauskaitė - Paškauskienė ir Jolanta Danilevičiūtė - Prūsienė iškovojo bronzos medalius Europos čempionatuose 1994, 1996, 2002 metais. Jos yra iškovojusios daugiau kaip 20 aukso medalių. R. Garkauskaitė - Paškauskienė poroje su Jugoslavijos sportininku A.Karakaševičiumi tapo Europos čempione 2000, 2005, 2007 metais ir prizininke 2002 metais.  Ir kitos sportininkės, treniruojamos R. Giedraitytės – Garkauskienės, pasiekė įspūdingų rezultatų. Taigi,  R. Giedraitytės – Garkauskienės, kaip sportininkės ir kaip trenerės, indėlis į Lietuvos sportą itin didelis.

2

Kauno šv. Pranciškaus gimnazija (anksčiau  - Kauno XIV vidurinė mokykla, Kauno Julijanavos vidurinė mokykla) didžiuojasi išauginusi stalo teniso įžymybes: Romualdą Giedraitytę - Garkauskienę ir Astą Giedraitytę - Stankienę. Šias garsias sportininkes pažįsta ne tik Lietuva, bet ir pasaulis.