SODINK MEDĮ SU ŽVAIGŽDE HARMONINGAM IR TEISINGAM PASAULIUI-ENO AKCIJA SKIRTA TARPTAUTINEI TAIKOS DIENAI PAMINĖTI

 

Jungtinių tautų organizacija 1981m.  rugsėjo 21d. paskelbė Tarptautine taikos diena, kuri yra minima daugelio pasaulio šalių, o pasaulinis ENO mokyklų ir bendruomenių tinklas tą dieną pamini jau eilę metų sodindamas medžius ir tokiu būdu prisidėdamas prie gamtos tausojimo ir saugojimo. Nepaisydamas vis dar pasaulyje siaučiančios pandemijos, ENO tinklas ir šiais, 2021m., paminėjo Tarptautinę taikos dieną ir organizavo akciją  „Sodink medį su žvaigžde harmoningam ir teisingam pasauliui“. Džiaugiamės ir mes galėdami prisidėti prie šios šaunios akcijos drauge su kitais dalyviais NET  iš 100 pasaulio šalių, tarp kurių pirmieji sodintojai buvo Okeanijos dalyviai ir paskutinieji - mokiniai iš Havajų salyno.

Mūsų gimnazijos šeštos klasės mokiniai drauge su auklėtoja šią dieną ne tik sodino šermukšnius, bet ir pasikvietė ypatingą svečią - legendinės „Žalgirio“ kartos krepšininką Mindaugą Arlauską. Gimnazistai smalsiai klausinėjo buvusį krepšininką apie jo pasiekimus krepšinio pasaulyje bei karjeros vingius pabaigus sportininko kelią. Akcijai pasibaigus, visi įsiamžino fotosesijoje su legendiniu „Žalgirio“ krepšininku.J

Tačiau tuo dar diena nesibaigė: pasodinę medžius keli mokiniai jungėsi į nuotolinę tarptautinę konferenciją, kurios metu drauge su anglų k. mokytoja pasakojo dienos įspūdžius kitų šalių dalyviams, klausėsi jų istorijų. Konferencijoje taip pat dalyvavo Vesta Aleknavičiūtė - vyresnioji VDU Botanikos sodo specialistė, kuri papasakojo apie VDU  Botanikos sodo Birutės Galdikas ąžuoliukų giraitės įkūrimą.

Nuoširdžiai dėkojame visiems prisidėjusiems prie šios akcijos: gimnazijos administracijai, talkinusiems mokytojams, svečiams, na ir, žinoma, šauniems mūsų 6a klasės gimnazistams. 

 

 

 

ENO ART

 

        Prezidento Valdo Adamkaus gimnazija 2021 metų pavasarį dalyvavo ENO pasaulinio mokyklų ir bendruomenių tinklo tvarumui gerinti konkurse ENO ART. Mokiniai iš įvairių pasaulio šalių iš antrinių žaliavų  turėjo pagaminti savo šalies nykstančios gyvūno rūšies 3D modelį. Konkurse dalyvavo net 119 mokyklų iš 14 šalių ir 3 žemynų. 

 

 

 

SODINAME MEDŽIUS SU ENO-PASAULINIU MOKYKLŲ IR BENDRUOMENIŲ TINKLU TVARUMUI GERINTI

 

Tarptautinę biologinės įvairovės dieną mini visas pasaulis, taip pat ir Lietuva. Nuo 2004 metų šią dieną pažymi ir pasaulinis mokyklų ir bendruomenių tinklas ENO. Daugiau nei 10 000 mokyklų iš viso pasaulio (157 šalių) per metus pasodino net 30 milijonų medžių!  „Gyvi medžiai -  neatsiejama mūsų ekosistemos dalis, jei jie išnyks, pasaulis sugrius, palikdamas tik saują pelenų, nes medžiai yra tie oro generatoriai, kurie be galo reikalingi gyvybei Žemėje palaikyti“.

Prezidento Valdo Adamkaus gimnazija, visai neseniai tapusi ENO tinklo dalimi, taip pat prisijungė prie  šios puikios iniciatyvos. Gimnazijos mokiniai   medžių sodinimo akcijoje pasodino    net 200 pušaičių! Sodindami pušis gimnazistai ne tik sužinojo, koks dirvožemis labiausiai tinka šiems medžiams, kaip jas prižiūrėti, kur ir kokiu tikslu panaudojama pušies mediena, o taip pat įsipareigojo rūpintis medžiais, bei stebėti, kaip jie auga ir tvirtėja. Sakome didelį AČIŪ organizatoriams ir akcijos dalyviams, neabejingiems Žemės  ir jos žaliojo rūbo ateičiai. 

 

 

 

DVIŠALIS PROJEKTAS TARP SUOMIJOS IR LIETUVOS „ENVIRONMENT“

 

Prezidento Valdo Adamkaus 5a kl. gimnazistai dalyvavo dar viename tarptautiniame dvišaliame projekte „Environment“, skirtame Pasaulinei aplinkos dienai paminėti. Projekto partneriai -  9-os klasės mokiniai iš Suomijos Joensuu miestelio (ENO būstinė).

Projekto metu mokiniai turėjo užpildyti 6 klausimynus, susijusius su gyvenama vieta, augintiniais, nufotografuoti prišiukšlintas vietas aplink gyvenamą vietą  ir  nuotraukas nusiųsti projekto partneriams, surinkti informaciją apie tai, kokios medžiagos yra perdirbamos mūsų šalyje ir kokiuose miestuose randasi perdirbimo centrai. Taip pat mokiniai, naudodamiesi įvairioms mobiliosiomis aplikacijomis, matavo triukšmą skirtingose vietose: namuose, gatvėje, parduotuvėje ir t.t., skaičiavo transporto priemones, pravažiuojančias pro jų gyvenamąją vietą.

Projekto pabaigą vainikavo bendra suomių ir lietuvių pamoka, kuri įvyko birželio 3 d. ir kurios metu mokiniai buvo supažindinti su rezultatais Joensuu miestelyje ir Kaune. Mokiniai lygino rezultatus, taip pat trumpai pristatė savo gimtuosius miestus, atsakinėjo vieni į kitų klausimus. Dėkojame projekto iniciatorei Maire Turunen, kuri organizavo šį projektą, taip pat tariame didelį AČIŪ 5 a kl. mokiniams, kurie nuolat dalyvauja įvairiose tarptautinėse veiklose ir norime tikėti,  kad tai ne paskutinis projektas, įgyvendinamas kartu  su ENO partneriais.

 

 

 

 

 

PEACE IS GREEN- EVERY ACT MATTERS-DIDŽIAUSIAS IR ILGIAUSIAS PASAULINIS ONLINE RENGINYS SKIRTAS PASAULINEI APLINKOS DIENAI PAMINĖTI

 

Birželio 5 d. –Pasaulinė aplinkos diena, kurią mini visas pasaulis, visi tie, kurie neabejingi klimato pokyčiams mūsų planetoje, visi tie, kuriems rūpi Žemė, kurioje mes gyvename ir kaip mes gyvename.

Birželio 4-5 d. įvyko pasaulinis 24 val. trukmės on line renginys, skirtas  Pasaulinei Aplinkos dienai paminėti, kurį organizavo ACTNOW nevyriausybinė Indijos  organizacija drauge su ENO pasauliniu mokyklų ir bendruomenių tinklu tvarumui gerinti. Prezidento Valdo Adamkaus gimnazija visai neseniai tapo ENO koordinatore Lietuvoje ir džiaugiasi suteikta galimybe sudalyvauti šiame pasauliniame nuotoliniame renginyje.

Renginio vedėjai Rajiv K Shrivastava (Indijos ACTNOW NGO įkūrėjas), JK Singh (Indijos Brookfield tarptautinės mokyklos direktorius), Jamie Herreli (žinių diktorė iš Filipinų, Miss Visata 2014), Rony Antony (ENO koordinatoris iš Taivano) be paliovos kalbino renginio garbės svečius, vedė diskusijas, renginio dalyvius, dalinosi įvairia video medžiaga, skaidrėmis. Renginyje dalyvavo 42 ENO koordinatoriai (tam tarpe ir Lietuvos), garbės svečiai iš viso pasaulio: Jungtinių Tautų generalinė sekretorė, JT Aplinkosaugos programos direktorė INGER ANDERSON, buvusi Suomijos prezidentė TARJA HALONEN, Suomijos užsienio reikalų ministras PEKKA HAAVISTO, Meksikos Prezidento patarėja klimato klausimais Dr. NORMA PATRICIJA MUNOZ, ENO įkūrėjas MIKA VANHANEN ir daugelis kitų. Tai jau antrus metus iš eilės vykstantis renginys, prie kurio galėjo prisijungti visi norintys ir manoma, kad šiais metais galėjo pritraukti NET VIENĄ MILIJONĄ DALYVIŲ iš daugiau nei 100 pasaulio šalių.

24 val. be perstojo vykęs renginys buvo padalintas į 8-ias sesijas, į kurias dalyviai galėjo registruotis juos dominančiomis temomis. Visos temos susiję su gamtosauginėmis problemomis ir būdais, kaip jas išspręsti: gaisrai Žemėje ir kovos būdai, mėlynoji ekonomika (vandenų ekosistemos), švarios upės ir ežerai, dirbama žemė, kuri mus maitina, žolynai ir pelkės-raktas - į mūsų ateitį, mūsų miestai, kalnai ir klimato kaita.

Mokiniai, taip pat galėjo dalyvauti renginyje, prieš tai atlikę tam tikras užduotis. Džiaugiamės, kad mūsų gimnazijos gimnazistai 5 kl. mokiniai  prisidėjo prie šio renginio, sukurdami video apie oro užterštumą bei medžių niokojimą, oro taršą, plakatą “ Before and after”. Džiaugiamės ir pradinių klasių mokinių darbais, kuriuos padėjo paruošti mokytojos I. Žebrauskaitė ir V. Janušienė. Mokiniai sukūrė plakatus tema „The Earth will survive, we may not. Act now!“.

 Visi mokinių darbai buvo nusiųsti renginio organizatoriams ir visi dalyviai gaus tarptautinius sertifikatus. Smagu, kad ir mūsų gimnazija galėjo prisidėti prie šio svarbaus renginio mokinių darbais, didžiuojamės suteikta galimybe atstovauti Lietuvai dalyvaudami pasauliniame renginyje ir tikimės pasinaudoti išgirstomis žiniomis ugdant jaunąją kartą sveikoje ir tvarioje aplinkoje. 

 

 

 

 

KAIP GAMTA ĮTAKOJA MŪSŲ GEROVĘ?

 

 Visi mes gerai žinome, kad gamta ir kiekvieno iš mūsų gerovė yra neatsiejamai susiję tarpusavyje ir turi įtakos darniam vystymuisi. Gamtą galėtume apibūdinti turbūt šitaip:  tai visa pasaulio materija, kuri nėra paliesta žmogaus.
 Gamta- mūsų namai, namai kuriuose mes norime gerai jaustis, patogiai gyventi. Ne išimtis ir mūsų, bei viso pasaulio vaikai, kuriems buvimas gamtoje yra gyvybiškai svarbus jų visuomeniškos, brandžios, atsakingos asmenybės ugdyme. ENO mokyklų tinklo asosiacijos koordinatorė-Suomija (Joensuu) bendradarbiaudama su universiteto studentais, ruošdama mokomąją medžiagą- pamokų planus susijusius su gamta ir kiekvieno iš mūsų gerove, pakvietė tinklo nares prisidėti prie šio veiksmo mokinių darbais- paruošti plakatą tema: „Kaip gamta įtakoja mūsų gerovę?“ Mažieji  mūsų gimnazistai džiugiai priėmė šį iššūkį ir nupiešė daug spalvotų piešinių-plakatų.  Tariame didelį ačiū mūsų mokiniams ir tikime, kad tai bus ne paskutinis kartas atliekant įvairias ENO veiklas.

 

 

 

ENO MENŲ DIRBTUVĖS- 3D NYKSTANČIO GYVŪNO MODELIO KONKURSAS

 

Nežiūrint į tai, kad mūsų gimnazija vos prieš mėnesį tapo ENO pasaulinio mokyklų ir bendruomenių tinklo tvarumui gerinti koordinatore, gimnazijos mokiniai nedelsdami prisijungė prie įvairių tinklo organizuojamų veiklų: medžių sodinimo savaitės, plakatų kūrimo bei pateikė darbus 3D nykstančio gyvūno modelio konkursui. Taigi, kas tai per konkursas? Mokiniai, naudodami antrines žaliavas, turėjo pagaminti nykstančios gyvūno rūšies Lietuvoje 3D modelį. Prieš pateikdami modelį konkursui, mokiniai turėjo aprašyti, kokias medžiagas naudojo jo kūrimui, nufotografuoti jį, įvardinti tikslų gyvūno pavadinimą, bei trumpai aprašyti priežastis, kurios įtakojo gyvūno populiacijos sumažėjimą. Nuoširdžiai džiaugiamės visais mokiniais, kurie nepabūgo sudalyvauti konkurse ir pateikė daug kūrybinių minčių bei idėjų, tačiau atrinkti turėjome tik 5 darbus. Komisijos vertinimui nusiuntėme penkių gimnazistų modelius, kuriais galite pasigrožėti ir Jūs.  Belieka palinkėti kūrinių autoriams didelės sėkmės ir tikėtis puikių rezultatų.


 

Šių metų balandžio 1 d. Prezidento Valdo Adamkaus gimnazija tapo  pasaulinio ENO mokyklų tinklo asosiacijos koordinatore šalies mastu.

 

Kas tai yra ENO ir kokios jos funkcijos?

ENO (ENVIRONMENT ONLINE) – APLINKOS SAUGOJIMAS NUOTOLINIU BŪDU –pasaulinis mokyklų ir bendruomenių tinklas, skirtas darniam vystymuisi, tvarumui stiprinti ir gerinti. Ši asosiacija buvo įsteigta 2009 metais Suomijoje, Joensuu miestelyje ir šiuo metu prie tinklo yra prisijungę daugiau nei 100 šalių iš viso pasaulio.

Pagrindins tinklo šūkis yra –ENO makes us ONE  („ENO suvienija“ mus arba dar kitaip: „Mes dalinamės vienu tikslu, bet žinome, kad yra 1000 būdų jį įgyvendinti“).

Vienas iš pagrindinių asosiacijos tikslų yra ugdyti sąmoningumą ir ekologinį raštingumą susijusį su klimato kaita ir jos padarinias mūsų Žemėje.

Pagrindinės tinklo veiklos būtų šios: ENO medžių sodinimo dienos, ENO orų stebėjimo savaitė, energijos taupymo savaitė, veiklos, skirtos vandens tausojimui bei įvairios ENO kūrybinės dirbtuvės.

Visa gimnazijos bendruomenė džiaugiasi galimybe prisidėti prie šio kilnaus tikslo ir tikisi aktyvaus kitų EKO tinklo narių

bendradarbiavimo pasauliniame ENO tinkle.

Gimnazijos Naujienos
Išdalinti “Erasmus+” ir “Nordplus” projektų „Kokybės konkurso 2023“ apdovanojimai
Išdalinti “Erasmus+” ir “Nordplus” projektų „Kokybės konkurso 2023“ apdovanojimai
Šiandien vyks Kauno miesto  ,,Gimnazijų lygos
Šiandien vyks Kauno miesto ,,Gimnazijų lygos" atrojo etapo rungtynės. Mūsų krepšininkai - tarp lyderių. Palaikykime!
Gimnazijos atstovės SEB ambasadorių programoje
Gimnazijos atstovės SEB ambasadorių programoje
Šią savaitę gimnazijoje nuvilnijo PYRAGŲ diena. Nusidriekė stalų eilės, gausiai nuklotos visokiausių gardumynų, skanumynų, kuriuos kepė, pirko, ragavo visi nuo mažiausių iki didžiausių gimnazijos bendruomenės narių
Šią savaitę gimnazijoje nuvilnijo PYRAGŲ diena. Nusidriekė stalų eilės, gausiai nuklotos visokiausių gardumynų, skanumynų, kuriuos kepė, pirko, ragavo visi nuo mažiausių iki didžiausių gimnazijos bendruomenės narių
Būrelis 10a klasės mokinių įkūrė mokinių mokomają bendrovę
Būrelis 10a klasės mokinių įkūrė mokinių mokomają bendrovę "Lietuvos pievų turtai". Su savo pagaminta produkcija dešimtokai dalyvauja parodoje "Moters pasaulis"
Džiaugiamės laimėtu „AUKSU“ Mūsų gimnazija aukštai įvertinta už 2022-2023 mokslo metais įgyvendintą Darnaus vystymosi įgūdžių programą „DARNI MOKYKLA“
Džiaugiamės laimėtu „AUKSU“ Mūsų gimnazija aukštai įvertinta už 2022-2023 mokslo metais įgyvendintą Darnaus vystymosi įgūdžių programą „DARNI MOKYKLA“
Lapkričio 8 dieną trečiadienį 8d klasės mokiniai kartu su anglų kalbos mokytoja Alina Živatkauskiene lankėsi Kauno kultūros centre „Girstutis“ ir stebėjo spektaklį jaunimui „PYGMALION“ (anglų k.)
Lapkričio 8 dieną trečiadienį 8d klasės mokiniai kartu su anglų kalbos mokytoja Alina Živatkauskiene lankėsi Kauno kultūros centre „Girstutis“ ir stebėjo spektaklį jaunimui „PYGMALION“ (anglų k.)
Sporto naujienos Lapkričio 9d. Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje vyko Kauno miesto žaidynių kvadrato I etapo pogrupio varžybos. Mūsų 5-6 klasių berniukų komanda iškovojo II vietą
Sporto naujienos Lapkričio 9d. Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje vyko Kauno miesto žaidynių kvadrato I etapo pogrupio varžybos. Mūsų 5-6 klasių berniukų komanda iškovojo II vietą
Šiandien, lapkričio 3-iąją Jo Ekscelencija Prezidentas Valdas Adamkus sutinka savo 97-ąjį  gimtadienį. Šiltus mokinių sveikinimus šios gražios sukakties proga šiandien Gerbiamam Prezidentui perdavė  mūsų gimnazijos atstovai
Šiandien, lapkričio 3-iąją Jo Ekscelencija Prezidentas Valdas Adamkus sutinka savo 97-ąjį gimtadienį. Šiltus mokinių sveikinimus šios gražios sukakties proga šiandien Gerbiamam Prezidentui perdavė mūsų gimnazijos atstovai
Prieš gerą savaitę gimnazijos erdves puošę moliūgai iškeliavo į mišką. Oranžines gėrybes medžiotojai
Prieš gerą savaitę gimnazijos erdves puošę moliūgai iškeliavo į mišką. Oranžines gėrybes medžiotojai "perdavė" miško gyventojams.
Kiekvienas žmogus yra didis menininkas, tik tas menas pasireiškia įvairiomis raiškos priemonėmis bei formomis
Kiekvienas žmogus yra didis menininkas, tik tas menas pasireiškia įvairiomis raiškos priemonėmis bei formomis
Spalio 24 dieną 6c ir 7d klasių mokiniai su auklėtojomis keliavo į Šiaulius susipažinti su šio krašto istorine praeitimi, dabartimi, lankytinomis vietomis ir dalyvauti edukacinėse programose
Spalio 24 dieną 6c ir 7d klasių mokiniai su auklėtojomis keliavo į Šiaulius susipažinti su šio krašto istorine praeitimi, dabartimi, lankytinomis vietomis ir dalyvauti edukacinėse programose

 

2023 m. spalio 26 d. jau septynioliktąjį kartą Švietimo mainų paramos fondo organizuotame  renginyje išdalinti “Kokybės konkurso 2023” apdovanojimai, įvertinant kokybiškiausius „Erasmus+“ ir „Nordplus“ projektus įgyvendinusias institucijas ir kitų veiklų dalyvius bei partnerius. Projektai, kurie skatina įtrauktį, ekologinį mąstymą, ugdo skaitmeninius įgūdžius, buvo įvertinti ir apdovanoti Švietimo mainų paramos fondo iškilmingame Kokybės konkurso apdovanojimų renginyje. Džiaugiamės, kad mūsų gimnazija buvo pastebėta, įvertinta ir nominuota “Didžiausio proveržio” nominacijai už sėkmingai įgyvendintą projektą “Environmental Sustainability for Sustainable Schools (ES4SS)”. Tikimės, kad šis įvertinimas skatins ir toliau siekti puikių rezultatų, tobulėti ir dalyvauti įvairiuose tarptautiniuose projektuose.

  Susirinkusius svečius pasveikino Švietimo mainų paramos fondo direktorė Daiva Šutinytė, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos viceministrė, atsakinga už profesinį mokymą ir suaugusiųjų švietimą, Agnė Kudarauskienė ir viceministras, atsakingas už studijas, mokslą ir technologijas, Justas Nugaras bei Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Marius Vaščega. Visi nominantai ir laimėtojai buvo apdovanoti sertifikatais bei atminimo suvenyrais.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šiandien vyks Kauno miesto ,,Gimnazijų lygos" atrojo etapo rungtynės. Mūsų krepšininkai - tarp lyderių. Palaikykime!

 

Gimnazijos atstovės SEB ambasadorių programoje
Lapkričio 10 d. Vilniuje įvyko SEB ambasadorių programos moksleiviams atidarymas. Džiaugiamės, kad tapti ambasadorėmis pakviestos ir dvi mūsų gimnazijos mokinės: 9a klasės gimnazistė Salomė Kustaitė ir 11b klasės mokinė Viktorija Gecevičiūtė. Mokinėms didelį įspūdį paliko SEB būstinės Vilniuje interjeras, renginio atmosfera. Renginyje mokinės susipažino su paskirtu mentoriumi, kuris padės gilintis į finansinio raštingumo temas, sėkmingai dalyvauti mokymuose ir skatins įgytomis žiniomis dalytis su bendraamžiais. Linkime merginoms sėkmės!
Mokytoja J. Čėsnienė
 
 
 
 

 

Šią savaitę gimnazijoje nuvilnijo PYRAGŲ diena. Nusidriekė stalų eilės, gausiai nuklotos visokiausių gardumynų, skanumynų, kuriuos kepė, pirko, ragavo visi nuo mažiausių iki didžiausių gimnazijos bendruomenės narių. Gerumo banga iškilo aukštai – suaukota net 2473,32 eurų! Nuoširdžiai DĖKOJAME visiems, kurie taip šauniai prisidėjo prie kasmetinės „Išsipildymo akcijos“.
Nuotraukose akimirkos iš PYRAGŲ dienos
Organizatoriai Vilmantė Kudirkienė ir Kęstutis Valionis
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Būrelis 10a klasės mokinių įkūrė mokinių mokomają bendrovę "Lietuvos pievų turtai". Su savo pagaminta produkcija dešimtokai dalyvauja parodoje "Moters pasaulis", ugdo verslumo įgūdžius. Mūsų gimnazistų stendas įsikūrė 3 aukšte. Kviečiame aplankyti ir palaikyti jaunuosius verslininkus.
Mokytoja Jolanta Čėsnienė
 
 

 

Džiaugiamės laimėtu „AUKSU“
Mūsų gimnazija aukštai įvertinta už 2022-2023 mokslo metais įgyvendintą Darnaus vystymosi įgūdžių programą „DARNI MOKYKLA“. Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijai įteiktas auksinis diplomas! Šis reikšmingas apdovanojimas gimnazijai skiriamas jau antri metai iš eilės.
Didžiuojamės visos gimnazijos bendruomenės įvertinimu ir džiaugiamės įteikta padėka už tai, kad nuosekliai, sumaniai ir kūrybiškai į visas veiklos ugdymo sritis integruojami darnaus vystymosi tikslai.

 

Lapkričio 8 dieną trečiadienį 8d klasės mokiniai kartu su anglų kalbos mokytoja Alina Živatkauskiene lankėsi Kauno kultūros centre „Girstutis“ ir stebėjo spektaklį jaunimui „PYGMALION“ (anglų k.). American Drama Group Europe atvyko su šiltu ir juokingu muzikiniu spektakliu „Pygmalion“ (geriau žinomu dėl adaptuoto filmo versijos „Mano puikioji ledi“) į Lietuvą ! Šis spektaklis labai tinka mokiniams nuo 14 metų ir studentams. Pjesė „Pigmalionas“ yra anglų (ir airių) draminės literatūros šedevras. Dramaturgas Bernardas Šo tyrinėja sudėtingas gyvenimo temas pasitelkdamas humorą ir nuoširdumą. Profesorius Higinsas nemėgsta moterų, yra bukas tiesos ieškotojas veidmainystės bei aukštuomenės snobiškumo pasaulyje. Jo pastangos pakeisti vargingą gėlių pardavėją Elizą aristokrate baigiasi dvejopai – triumfu ir asmenine nelaime. Eliza pralenkia net patį mokytoją, kai supranta ne vien visuomenės, bet ir moters vaidmenį visuomenėje.
Po šimto metų, kai B. Šo parašė „Pigmalioną“, pasaulis pasikeitė, nes mūsų moralinės vertybės skiriasi. Pjesė ne vien tik sąmojingai atspindi šį virsmą, bet buvo ir to virsmo dalis. Ne veltui tai lieka vienas iš populiariausių draminių kūrinių nuo V. Šekspyro laikų.
 

 

Sporto naujienos
Lapkričio 9d. Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje vyko Kauno miesto žaidynių kvadrato I etapo pogrupio varžybos. Mūsų 5-6 klasių berniukų komanda iškovojo II vietą. Sveikinimai!!!
Mokytojai
Modestas Bižys
Natalija Tamošiūnienė
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Šiandien, lapkričio 3-iąją Jo Ekscelencija Prezidentas Valdas Adamkus sutinka savo 97-ąjį  gimtadienį. Šiltus mokinių sveikinimus šios gražios sukakties proga šiandien Gerbiamam Prezidentui perdavė  mūsų gimnazijos atstovai – mokiniai ir mokytojai, su  meile ir nuoširdumu sveikindami   Gerbiamą Prezidentą ir linkėdami tvirtos sveikatos, kūrybinių minčių  ir ilgų gyvenimo metų.  

Šviesios Jo Ekscelencijos Valdo Adamkaus mintys, išmintingi patarimai  -   sektinas  asmeninis pavyzdys, kuris  skatina susimąstyti svarbiais klausimais ir jaunimą, ir suaugusiuosius.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prieš gerą savaitę gimnazijos erdves puošę moliūgai iškeliavo į mišką. Oranžines gėrybes medžiotojai "perdavė" miško gyventojams.
Vilmantė Kudirkienė
 
 
 

 

Kiekvienas žmogus yra didis menininkas, tik tas menas pasireiškia įvairiomis raiškos priemonėmis bei formomis. Vieni kuria šokdami, kiti dainuodami, konstruodami, lipdydami, vaidindami...Šį kartą 3b klasės mokiniai meną kūrė piešdami. Apsilankykite trečiokų darbų parodoje neišeidami iš namų. O kad nuotaika būtų dar puikesnė ir jūsų neliūdintų apsiniaukęs dangus – nepamirškite pasigaminti ir gardžios arbatos. Jei natiurmortai nesužavės (kuo labai sunku patikėti!), tai bent arbata sušildys.
Mokytoja Evelina Sakavičienė
 
 

 

Spalio 24 dieną 6c ir 7d klasių mokiniai su auklėtojomis keliavo į Šiaulius susipažinti su šio krašto istorine praeitimi, dabartimi, lankytinomis vietomis ir dalyvauti edukacinėse programose. Vaikai aplankė Dviračių muziejų, sužinojo apie dviračių raidą ir gamybą. Buvo tiek daug emocijų, kad 7d nuvertė vieną iš ekspozicijų. Lego dirbtuvėse mokiniai kūrė robotus ir dalyvavo įnirtingose robotų kovose ringe (rezultatų tikslinimui naudota VAR sistema). Vėliau visi buvo įtraukti į kultūrinio orientavimosi žaidimą mieste, o grįždami namo aplankė Kryžių kalną. Veiksmo buvo labai daug, kad auklėtiniai net nespėjo pavalgyti ir, aišku, pasiruošti rytojaus pamokoms.
Auklėtojos Leila ir Zita